ACN Barcelona.-El nombre de turistes a la ciutat de Barcelona va tornar a caure durant el mes de desembre, un 3,8% respecte el mateix mes de l’any anterior. La davallada certifica el tancament d’un últim trimestre d’any negre, amb una caiguda del 4,33% dels turistes. Amb tot, el nombre de viatgers d’Amèrica i de l’Àsia va seguir creixent. De fet, tal com ha afirmat aquest dimarts el regidor de Turisme de Barcelona, Agustí Colom, el nombre de turistes argentins va augmentar un 29%. També va pujar el nombre de visitants provinents de Rússia, els Estats Units, el Japó o la Xina. Per contra, els turistes europeus van baixar. D’altra banda, Colom ha afirmat que “algunes dades del mes de gener assenyalen que ens podríem recuperar” i d’aquesta manera el turisme a la ciutat de Barcelona tornaria a la dinàmica positiva.

Davant d’aquestes dades, la resta de grups han apuntat a diferents motius per explicar la davallada de turisme. El popular Xavier Mulleras ha apuntat a la “inestabilitat política” com a causant de la caiguda i ha descartat que les càrregues policials hi hagin tingut a veure, perquè “durant el 15-M també es van produir imatges impactants i no va comportar baixes en el turisme”. Per contra, el líder republicà a Barcelona, Alfred Bosch ha afirmat que “les imatges de l’1 d’octubre van donar la volta al món” i que la millor solució “és que surti” el PP “a demanar perdó per les càrregues”.Per part del Grup Demòcrata consideren que la principal causa de la caiguda és que “ha quallat la percepció que els turistes no són ben vistos” a Barcelona. A més, han denunciat que el nombre de passatgers a l’aeroport de Barcelona ha seguit creixent, però les pernoctacions hoteleres han caigut. Per tant “vol dir que o dormen fora de Barcelona o dormen en apartaments”.Des de la CUP, la portaveu adjunta Eulàlia Reguant ha recordat la “saturació de la Sagrada Família” i considerat “nul·les” les polítiques per evitar col·lapses. I ha rebutjat fer un “balanç positiu” del sector quan el turisme “expulsa” els veïns de Barcelona.Ciutadans ha aprofitat per apuntar les males dades del comerç. La líder de la formació taronja, Carina Mejías, ha explicat que els comerciants “detecten que hi ha pèrdues altes en la facturació” i ha lamentat que si bé “aquesta situació ja es feia latent abans d’acabar el 2017” això “no va ser suficient per fer una campanya de Nadal potent”.Finalment, des del PSC han demanat “normalitat”. La regidora Montserrat Ballarín ha assegurat que Barcelona “vol i necessita” el turisme, però ha demanat que s’opti per un turisme que “permeti una convivència i coincideixi amb el model de ciutat”.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb