Milers de taxistes han iniciat aquest dimarts una marxa a peu des del centre de Barcelona fins a la seu de la conselleria de Territori, a l’Avinguda Josep Tarradellas, on aquesta tarda tenen prevista una reunió amb el govern i l’AMB per intentar desbloquejar la vaga. Vestits amb armilles grogues i en un ambient tranquil, els taxistes han sortit de Plaça Catalunya, han agafat Ronda Universitat i el carrer Sepúlveda en direcció al Departament, que està molt a prop de l’estació de Sants. A la plaça d’Espanya han fet una breu aturada. Els conductors reclamen al govern que imposi una pre-contractació als vehicles VTC d’hores i no de minuts, com es proposa actualment.

Així ho han decidit en assemblea a proposta del comitè de vaga. El sector del taxi continua demanant al govern que augmenti el temps de pre-contractació dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC). La proposta de la Generalitat és que la contractació d’Uber i Cabify es faci amb 15 minuts d’antelació, però els taxistes reclamen que siguin ‘hores’. En cas que no hi hagi acord, el portaveu d’Élite Taxi, Alberto ‘Tito’ Álvarez, ha dit que actuaran amb ‘més contundència’: ‘Les protestes s’incrementaran i començarem a utilitzar els vehicles per fer-les’, ha avisat en una atenció als mitjans.

‘Si no hi ha acord, continuarem fins que sigui necessari. Anirem a totes’, ha coincidit el portaveu de l’Agrupació Taxi Companys, Luís López. ‘Veurem què passa aquesta tarda’, ha dit el representant dels taxistes sobre si veuen prou que la contractació es faci una hora abans, tal com ha plantejat la batllessa de Barcelona, Ada Colau. López ha demanat que l’AMB garanteixi que complirà el temps que proposi.

‘Esperem que aquesta tarda se solucioni el conflicte’, ha dit Álvarez, que ha assegurat que la vaga es desconvocarà si s’accepten les seves demandes. Després de la reunió d’aquesta tarda els taxistes decidiran en assemblea a les portes del departament de Territori si donen per bona la proposta que els posin sobre la taula Generalitat i AMB i aturen les protestes.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.