El temporal Glòria ha causat estralls per valor de 18’6 milions d’euros als municipis gironins, segons els primers càlculs que han fet els ajuntaments. Els desperfectes, que es reparteixen, sobretot, entre les poblacions del Ter, de la Tordera i la costa. La factura més elevada és la de Torroella de Montgrí, amb 4’3 milions per a reparar la planta potabilitzadora que es va inundar, així com la mota i la canonada de subministrament. També es calcula que netejar i reparar els serveis vinculats a les platges costarà 350.000 euros. Girona quantifica els desperfectes en 3’3 milions, la majoria per danys a equipaments esportius. Encara falta afegir a aquest primer càlcul municipis importants i que han patit destrosses, tant a la zona com a la resta del país. A l’Alt Empordà, segons xifres recopilades pel consell comarcal, el preu dels desperfectes en trenta-vuit municipis ascendeix a 3’4 milions. A Verges el cost és un milió i mig i, a Salt, mig milió d’euros. Encara hi ha més de 18.500 abonats sense aigua potable a casa a la demarcació.

Els municipis de la costa tampoc no se n’escapen. L’ajuntament de Castell-Platja d’Aro calcula que caldran 2.385.000 euros per a arreglar els desperfectes al seu passeig marítim. A Palafrugell, Cadaqués i Lloret de Mar, els càlculs són d’un milió d’euros en cada cas, i d’una mica més (1’2) a Hostalric.

 

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb