Una manifestació antifeixista ha recorregut aquest matí els carrers de Girona contra la mobilització de SCC d’homenatge a la constitució espanyola, al qual han donat suport Vox i el PP. Amb el lema ‘Contra el feixisme ni un pas enrere’, la Plataforma antifeixista gironina també mostren pancartes amb els missatges ‘Girona antifeixista’ i ‘El feixisme avança si no se’l combat’.

Els Mossos han blindat la plaça U d’Octubre i l’avinguda Jaume I de Girona, on és previst que coincideixin les dues mobilitzacions. L’acte de SCC estava convocat a les 12.00 a la sub-delegació del govern espanyol a Girona.

La policia catalana ha fet les primeres càrregues contra els antifeixistes per a disperar un grup que volia trencar el cordó de tanques que protegeixen la plaça. Segons que informa el Diari de Girona, alguns manifestants s’han enfrontat als Mossos que blinden l’acte de l’extrema dreta. Després, han intentat fer barricades en carrers adjacents. L’any passat, la Brimo també va carregar contra els manifestants antifeixistes a Girona el 6-D.

Posteriorment, els Mossos han fet escorcolls i han fet identificar manifestants antifeixistes. Segons la policia, que ha disparat algun projectil de foam, els agents han fet identificar a tres manifestants i no hi ha hagut cap detingut.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.