Els Mossos d’Esquadra van confirmar ahir oficialment que l’home que van morir a trets a Subirats, a l’Alt Penedès, és Younes Abouyaaqoub, autor de l’atemptat de dijous passat a la Rambla de Barcelona.

Abouyaaqoub va ser mort a trets prop d’una benzinera, a la carretera C-243B. Duia al cos una corretja aparentment d’explosius, que els artificiers han comprovat que eren falsos.

L’operació continua oberta i és possible que hi hagi un altre individu escàpol, de manera que els mossos han fet una crida a la població a no donar informació dels controls policíacs que hi ha repartits per tot el país.

L’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia ha informat que hi havia molts agents al municipi.

De la Rambla i la Diagonal a Subirats
Els mossos d’esquadra finalment han pogut trobar proves que demostren que l’atropellament de la Diagonal registrat poc després de l’atemptat de Barcelona tenia relació directa amb l’atropellament de la Rambla. El nexe era justament Younes Abouyaaqoub, que també s’ha confirmat que havia estat l’autor de l’atemptat de la Rambla, gràcies a testimonis visuals i la documentació del lloguer de la furgoneta.

Segons que ha explicat el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, les proves científiques han pogut demostrar que la mateixa persona que va conduir la furgoneta va conduir més tard el Ford Focus de Pau Pérez, també assassinat a mans de Younes Abouyaaqoub i que és, doncs, la quinzena víctima dels atemptats.

Segons les investigacions dels mossos, després de l’atemptat Abouyaaqoub va travessar la Rambla, va transitar per la Boqueria i va anar corrent fins a la Zona Universitària, passant pel carrer de Nicaragua i el Camp Nou. Entre les 18.10 i les 18.20 va apunyalar Pau Pérez, que aparcava el seu cotxe. El va matar amb una arma blanca i el va deixar al seient del darrere.

En sortint de Barcelona, va topar amb un control dels mossos que començaven a desplegar el dispositiu de l’anomenada ‘operació gàbia’. Al final de la Diagonal va accelerar el cotxe i va trencar el control; en l’acció va ferir una agent dels mossos. Després, el cotxe va ser trobat a Sant Just Desvern, amb el cos de Pau Pérez a dins. És l’última pista que es tenia d’Abouyaaqoub. El protocol va obligar els mossos a fer venir els TEDAX per comprovar si al cotxe hi havia explosius. És en aquest punt que Abouyaaqoub, que ja s’havia escapat, va poder guanyar temps. Fins que avui ha estat localitzat a Subirats i ha estat mort a trets.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]