El president de la Generalitat, Quim Torra, encapçala la reunió del gabinet de coordinació antiterrorista a la seu del Departament d’Interior. L’objectiu de la reunió és analitzar les informacions de l’atac d’aquest matí a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Cornellà de Llobregat.

La policia catalana ha convocat també una reunió de la subcomissió d’informació, a la qual assistiran comandaments de la Guàrdia Civil i la policia espanyola per posar en comú tota la informació relacionada amb els fets.

Rafel Comes, número dos dels Mossos, ha confirmat que investiguen l’atac a la comissaria de Cornellà com ‘un atemptat terrorista’. A les sis del matí, un home de vint-i-nou anys, de nacionalitat algeriana i empadronat a Cornellà, s’ha abraonat amb un ganivet gros i cridant ‘Al·là és gran’ sobre l’agent que feia guàrdia a la recepció. El mosso l’ha mort d’un tret després de demanar ajuda a un sergent. Ambdós han rebut tractament dels serveis psicològics.

El comissari ha explicat que l’agressor tenia ‘una clara voluntat homicida’. L’agent li havia obert la porta de la comissaria –habitualment tancada de matinada– una volta l’home ha expressat la intenció de fer una consulta. Llavors és quan ha tret el ganivet. Arran de l’atac, Comes ha ordenat a tots els agents dels mossos que prenguin totes les precaucions a les comissaries.

Comes també ha anunciat que la investigació la dirigeix l’Audiència espanyola, amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la policia espanyola. Segons el comissari, els Mossos no tenen constància que l’agressor tingués antecedents policíacs. ‘Gràcies a les empremtes digitals, hem emprès gestions en l’àmbit estatal i internacional per acabar de fer-ne la investigació’, ha declarat.

Una desena d’agents del Grup d’Especial Intervenció, agents del TEDAX, la policia científica, la unitat canina i els investigadors han entrat aquest migdia al domicili de l’agressor. L’habitatge és acordonat d’ençà de primera hora i els veïns han estat desallotjats per raons de seguretat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb