ACN Barcelona.-Els Mossos han fet avançar el cordó policial per dispersar els manifestants i obligar-los a sortir del Parc de la Ciutadella. La intervenció ha arribat després dels avisos per megafonia dirigits al grup de persones encaputxades que llançaven objectes contra la línia policial i que, finalment, l’han saltat. Una vegada a fora, alguns manifestants han tirat pedres de grans dimensions contra els agents i han incendiat contenidors. També han etzibat crits i insultat els agents amb proclames com ‘1-O, ni oblit ni perdó’ o ‘No mereixeu la senyera que porteu”.

Unes 300 persones es concentraven des de fa més de dues hores a les portes del Parlament en resposta a una crida feta per les xarxes socials que convidava a encerclar la cambra catalana. Els Mossos d’Esquadra han indicat que hi havia un grup reduït d’encaputxats que han llançat tanques, objectes, pedres, material pirotècnic i pots de fum, accions que han fet incrementar la tensió a la zona. Un encaputxat també ha cremat una bandera espanyola. TVE ha denunciat una agressió a una periodista del mitjà mentre cobria l’esdeveniment. De moment, els Mossos acordonen l’edifici i han advertit per megafonia de possibles càrregues, tot i que no han actuat. La policia catalana ha identificat dues persones que arrencaven llambordes per llançar-les contra la línia policial.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb