ACN Barcelona.-Els Mossos han fet avançar el cordó policial per dispersar els manifestants i obligar-los a sortir del Parc de la Ciutadella. La intervenció ha arribat després dels avisos per megafonia dirigits al grup de persones encaputxades que llançaven objectes contra la línia policial i que, finalment, l’han saltat. Una vegada a fora, alguns manifestants han tirat pedres de grans dimensions contra els agents i han incendiat contenidors. També han etzibat crits i insultat els agents amb proclames com ‘1-O, ni oblit ni perdó’ o ‘No mereixeu la senyera que porteu”.

Unes 300 persones es concentraven des de fa més de dues hores a les portes del Parlament en resposta a una crida feta per les xarxes socials que convidava a encerclar la cambra catalana. Els Mossos d’Esquadra han indicat que hi havia un grup reduït d’encaputxats que han llançat tanques, objectes, pedres, material pirotècnic i pots de fum, accions que han fet incrementar la tensió a la zona. Un encaputxat també ha cremat una bandera espanyola. TVE ha denunciat una agressió a una periodista del mitjà mentre cobria l’esdeveniment. De moment, els Mossos acordonen l’edifici i han advertit per megafonia de possibles càrregues, tot i que no han actuat. La policia catalana ha identificat dues persones que arrencaven llambordes per llançar-les contra la línia policial.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb