Els jutjats catalans van adoptar durant el segon trimestre del 2018 el 51% de les ordres de protecció que van demanar les dones en casos de violència masclista. La mitjana de l’estat espanyol és del 68%.

Segons dades del Consell General del Poder Judicial que ha fet públiques l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere, a Catalunya es van denegar el 46% de les peticions realitzades. En aquests tres mesos es van presentar als jutjats catalans 5.849 denúncies per part de 5.474 dones. La proporció és de 14,15 víctimes per cada 10.000 dones, dos punts per sota de la de l’estat espanyol.

A més, el 12,5% de les dones víctimes s’acullen a la dispensa per no declarar. La proporció d’ordres per víctimes a Catalunya és del 25,2%.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb