La comissió promotora Renda Garantida de Ciutadania ha denunciat l’¡opacitat¡ amb què, al seu parer, s’està implementat la llei que articula aquest pagament. Per exemple, subratllen l’¡absència de resposta¡ a preguntes que l’entitat ha formulat o el fet que des del setembre de l’any passat no s’hagin actualitzat les dades d’implementació de la norma que, segons que informen, es publicaven i s’actualitzaven periòdicament des del 26 d’abril al web del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

L’entitat també acusa el govern d’haver incomplert la disposició addicional setena de la llei que, subratlla, obligava l’executiu a presentar al parlament, dins el quart trimestre del 2018, ‘un informe sobre l’aplicació i l’efectivitat de la renda garantida de ciutadania durant els dotze primers mesos de vigència de la present llei’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb