El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) ha celebrat que l’Administració hagi recuperat la normalitat en els pagaments de la factura dels medicaments després de vuit anys. El 5 d’octubre la Generalitat va fer efectiva la factura pels productes dispensats l’agost, de tal manera que “es va aconseguir” recuperar la normalitat del cobrament el dia 5 de cada mes, tal com preveu el Concert d’Atenció Farmacèutica signat amb el Departament de Salut. El president del CCFC, Jordi de Dalmases, ha destacat que malgrat les “situacions crítiques”, els farmacèutics “han mantingut en tot moment el compromís amb el ciutadà”, de tal manera que el servei assistencial no ha resultat afectat.

De la seva banda, Antoni Torres, president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), ha insistit en el missatge que el col·lectiu ha “prioritzat” la ciutadania i la disponibilitat dels seus tractaments, “en una de les accions de responsabilitat social més rellevants”.CCFC i FECAC indiquen que des del juliol del 2010 les farmàcies catalanes “han patit periòdicament” endarreriments en el pagament de la factura dels medicaments que cobren de l’Administració pública. Han estat retards que han anat dels 25 dies fins a “màxims històrics” de quatre mesos l’any 2013.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb