Els estibadors del port de Barcelona han decidit de no proveir de serveis els vaixells que hi ha atracats, on s’allotgen els agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil que formen part del desplegament repressiu de l’estat espanyol. Els estibadors han fet una assemblea a primera hora del matí i ho han fet saber mitjançant un missatge a Twitter, en què diuen que han pres la decisió ‘en defensa dels drets civils’.

Tant aquests vaixells com un altre que va atracar ahir al port de Tarragona tenen una capacitat d’un miler de persones. L’objectiu, en principi, és d’allotjar-hi els milers d’agents de cossos policíacs espanyols enviats per reprimir les institucions catalanes. Hi ha una ordre del Ministeri d’Interior espanyol que deixa sense permisos de vacances els agents de policia espanyola i Guàrdia Civil destinats a Catalunya fins al dia 5 d’octubre.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]