BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)

Les persones desallotjades dels blocs del número 9 del carrer Sugranyes i del 151 d’Entença exigeixen a l’Ajuntament de Barcelona solucionis definitives d’habitatge per a un total de tretze famílies, onze de les quals residien a pisos de l’edifici de Sugranyes, i dos a Entença.

L’ajuntament ha atès aquestes tretze famílies, i cinc persones van acceptar allotjar-se a una pensió –cap d’elles menor–, mentre que la resta va optar per acudir a cases de familiars o amics de manera provisional, segons que han informat a Europa Press fonts municipals. A més, va garantir als afectats que poden disposar de recursos de serveis socials per a cobrir totes les seves necessitats bàsiques, com l’alimentació, i va lliurar per escrit aquesta proposta de compromís.

El consistori va comunicar als veïns que podran disposar d’un allotjament provisional en una pensió fins a trobar una solució estable, prenent en consideració les seves condicions –que se situï en el districte i s’allotgin totes juntes, entre d’altres–, tenint en compte les dificultats a l’agost de ‘trobar una pensió per tretze famílies en una ciutat turística com Barcelona’.

El Grup d’Habitatge de Sants, que va reallotjar aquestes famílies a pisos buits de tots dos blocs, s’ha concentrat al costat dels afectats davant l’ajuntament per a demanar una reunió per trobar solucions definitives a la situació de les famílies, que sumen disset adults i quinze menors de Sugranyes i dos adults i un altre menor d’Entença, segons l’entitat.

Els veïns asseguren que quatre famílies van ser desallotjades del bloc d’Entença 151 –de pisos que estaven buits perquè el propietari no havia renovat els seus inquilins–, mentre que els Mossos d’Esquadra sostenen que només van identificar una persona que mirava d’ocupar aquests habitatges.Al carrer Sugranyes, a Sants, els Mossos van actuar amb comitiva i ordre judicial per desallotjar dotze famílies, que després van acudir a la seu del districte de Sants-Montjuïc, on van estar-se tota la tarda i part de la nit per exigir solucions.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]