aeroport Palma

Els treballadors del control de passaports de l’aeroport de Palma van refusar ahir l’última oferta de l’empresa Acciona Facility Service i comencen avui una vaga indefinida. Ho van aprovar en una assemblea amb 56 vots contra l’acord i 17 favorables a l’oferta de l’empresa concessionària.

CCOO va denunciar ‘errors sistemàtics’ en els salaris, presumptes incompliments de la normativa de prevenció de riscs i problemes organitzatius, entre altres motius per a convocar la vaga.

A l’última reunió, l’empresa es va comprometre a un augment de 75 euros bruts la nòmina en el cas dels treballadors que tenen un contracte de quaranta hores i pels treballadors que el gener compliran divuit mesos de contracte. També va oferir passar a tenir el 30% dels treballadors temporals a fixes discontinus l’estiu vinent. En total, hi ha un centenar de treballadors. Onze són fixes i la resta discontinus i temporals.

És previst que aquest cap de setmana 718.240 passatgers passin pels aeroports de les Illes en 4.616 vols programats, segons les dades d’Aena.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.