S’acosta Sant Jordi i una de les activitats prèvies d’aquesta festa a Barcelona és el Món Llibre. Aquest festival dedicat a la literatura infantil es fa aquest cap de setmana al Centre de Cultura Contemporània i espais adjacents. S’hi han organitzat un munt d’activitats per acostar els infants a l’univers creatiu dels llibres i de la lectura. El Món Llibre també és un aparador de llibres, un espai on editors, autors i lectors es troben per conversar i un lloc on tenen cabuda tota mena de tallers, espectacles, performances i jocs.

Un dels eixos centrals del certamen d’enguany és el plaer de la lectura, sobretot dels primers lectors i de la franja d’edat entre set i dotze anys. El convidat especial serà David Cirici, autor de la novel·la Molsa, protagonitzada per un gos que veu com la seva llar i la família amb qui vivia desapareixen en caure una bomba. Per primera vegada, el Món Llibre ha coproduït amb el Teatre Lliure un espectacle basat en aquesta novel·la que es podrà veure en el festival, amb una mescla de titelles de gran format i dansa.

També es es projectarà el film La revolta dels contes, una adaptació dels contes de Roald Dahl que recupera personatges i relats clàssics, però amb girs enginyosos i actuals; l’obra de titelles Rats, on les rates i un flautista protagonitzen una història curiosa i divertida; i Diario di un brutto anatroccolo, el diari d’un aneguet lleig que s’inspira en el conte clàssic d’Andersen i combina llenguatges diferents, com ara el teatre i la dansa. Els nens també podran entrar en un envelat màgic i participar en l’activitat Contes per explicar en un minut, on podran escollir un conte que un personatge singular els explicarà d’una manera molt especial i els introduirà en un nou gènere: els minicontes.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu ací.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]