El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha obert la porta a aprovar els pressupostos catalans ‘amb una reforma fiscal i financera’encara que ERC i PDECat no avalin els comptes del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Segons Mena, ‘la via més ràpida’ és la d’aprovar els comptes espanyols, ja que donaria a Catalunya una ‘partida pressupostaria per poder aplicar-la a polítiques socials i de reversió de les retallades del govern de Convergència i de Junts per Catalunya’.

‘L’altre via a la que també estem oberts és una reforma fiscal i progressiva que permetés eliminar els privilegis fiscals en els impostos per exemple de successions, donacions i patrimoni o la reforma de l’IRPF’, ha detallat el portaveu dels comuns. En ser preguntat sobre la reforma del reglament del Parlament impulsada per JxCat, Mena s’ha mostrat sorprès de què l’executiu de Torra ‘estigui més preocupat per canviar el reglament que de governar’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb