ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, que integra 100 corporacions professionals, han signat aquest dimarts un conveni per facilitar la integració laboral a les persones refugiades i immigrants en el seu àmbit d’activitat amb l’objectiu d’establir ponts de relació que millorin la seva incorporació personal i professional a la ciutat. Per fer-ho, s’establiran uns protocols de derivació d’usuaris entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Intercol·legial, que també s’encarregarà de fer un seguiment qualitatiu i quantitatiu d’aquestes accions. El tinent de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, ha destacat la importància d’aprofitar “el capital humà de les persones formades a d’altres països que venen a viure a Barcelona, i que volen i poden exercir la seva professió enriquint la nostra societat” i ha recordat que la capital catalana és una “ciutat d’acollida”.

“Arquitectes, professors, metgesses, advocades, són algunes de les professions dels migrants que arriben a Barcelona i qualsevol mesura o esforç dirigit a facilitar la seva inserció laboral no només és desitjable per les persones immigrades, sinó que ho és també pel conjunt de la ciutat”, ha afegit Asens.L’Ajuntament vol promoure la implicació de les entitats que així ho desitgen en l’atenció d’acollida de persones asilades i immigrants i, conscient de les dificultats actuals per a la incorporació al mercat laboral d’aquestes, busca sumar esforços que millorin la ocupabilitat d’aquest i altres col·lectius.El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, ha estat l’encarregat de signar el conveni amb el president de l’Associació Intercol·legial, Oriol Rusca, aquest matí, en un acte al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona. També hi han assistit els degans dels col·legis d’Infermeres i Infermers de Barcelona, del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, del Col·legi d’Agents Comercials de Barcelona, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Col·legi d’Economistes de Catalunya, el Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya, els Col·legis de Veterinaris de Catalunya, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, el Col·legi de Graduats Socials de Barcelona, el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, el Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya, el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida i el Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb