Els més de 2.300 centres d’educació infantil, primària i secundària de titularitat pública que hi ha a Catalunya hauran d’enviar abans del 15 de gener a l’Asamblea por una Escuela Bilingüe (AEB), una entitat contrària a la immersió lingüística, el seu projecte lingüístic. Segons que ha avançat eldiario.es, aquesta és la resolució de la Comissió de Transparència a la petició de la presidenta de l’AEB, Ana Losada, de tenir la informació de les hores de castellà que fan a les escoles a Educació.

El Departament, que el mes de juny ja va ordenar als centres que publiquessin els projectes a les seves pàgines web, va respondre a Losada que podria trobar la informació a Internet, però en no estar completa, Losada es va dirigir a la comissió de Garantia d’Accés a la Informació Pública.

L’organisme ha obligat a la Generalitat a demanar que siguin els centres qui trametin els projectes a Losada. En una circular enviada aquest dilluns, el Departament ha traslladat la petició als directors per a que ho facin efectiu abans del 15 de gener.

Fonts del Departament han defensat, per Transparència, que aquesta informació dels centres, el projecte educatiu i també el lingüístic, així com altres documents de funcionament intern, siguin públics i de fàcil accés per a totes les famílies que el vulguin consultar, i per això, el mes de juny ho van incloure a les instruccions del curs 2018-2019. Les mateixes fonts però, justifiquen l’absència dels projectes en alguns centres per falta de temps.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb