Els agricultors d’Exremadura han protestat avui de manera multitudinària i han tallat una dotzena de carreteres. Milers de pagesos han reivindicat uns preus justs pels seus productes i la fi dels abusos de la indústria i les distribuïdores, tal com van fer-ho els agricultors del país a València i Lleida en sengles mobilitzacions divendres passat. Un ‘èxit històric’, segons les entitats que han convocat els talls.

Centenars de persones i tractors han interromput la circulació en diverses carreteres, provocant retencions quilomètriques de vehicles i camions. En algun punt, especialment a la frontera amb Portugal, hi ha hagut tensió. Tanmateix, la delegació del govern espanyol –que havia autoritzat els talls– ha assegurat que ‘no s’ha posat en perill la seguretat de les persones i béns.

Els antiavalots de la policia espanyola han aparegut a la A-5 a l’altura Navalmoral de la Mata, però no hi ha hagut incidents. La pagesia extremenya ha protestat contra el cas omís que fan els polítics de les seves reivindicacions, i divendres es manifestaran a la seu de la presidència de la Junta d’Extremadura, a Mèrida.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb