ford almussafes

Preocupació a la planta de Ford d’Almussafes, que miren de reüll els ajusts de Ford a Europa. La companyia automobilística ha acomiadat 1.600 treballadors de la planta de Saarlouis, a Alemanya. L’empresa suprimirà la fabricació de dos models, el C-Max i el Grad C-Max, segons diversos mitjans de comunicació alemanys. S’hi suprimirà un dels torns de producció, que afectarà els 1.600 treballadors, no es renovaran 500 contractes temporals i s’amortitzaran els 400 operaris que es jubilaran aviat.

La planta d’Almussafes s’aferra al criteri de competitivitat per a encarar aquest envit. Segons expliquen, la direcció i el comitè d’empresa van tancar un acord laboral per a tres anys i la factoria continua essent rendible. L’any passat va tancar amb més de 14.000 milions d’euros en vendes i un benefici de 110 milions. Els representants dels treballadors tenen una reunió amb la direcció europea a principi de l’any vinent.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.