MADRID, 14 (EUROPA PRESS)

Bankia i Banc Mare Nostrum (BMN) celebren este dijous, 14 de setembre, les seues respectives juntes generals extraordinàries d’accionistes amb l’objectiu de donar el vistiplau al seu projecte de fusió, anunciat per les dos entitats el passat 27 de juny.

Bankia celebra l’acte a València, concretament en el Palau de Congressos, mentre que BMN fa el propi a Madrid, segons van acordar els seus respectius consells d’administració el passat mes de juliol. Les dos assemblees estan programades a les 12.00 hores.

Una vegada aprovada l’operació per part de les juntes d’accionistes, se sol·licitaran les autoritzacions als diferents reguladors, supervisors i autoritats que han d’aprovar el procés.

Segons ha afirmat el president de l’entitat, José Ignacio Goirigolzarri, està previst que estes autoritzacions estiguen disponibles en el mes de desembre, si bé es tracta d’una data estimada, ja que depèn de les autoritats corresponents.

L’operació s’articularà mitjançant l’entrega de 205,6 milions d’accions de nova emissió de Bankia als accionistes de BMN, la qual cosa suposa atorgar un valor a esta última de 825 milions d’euros (0,41 vegades el seu valor en llibres).

Els accionistes de BMN ostentaran un 6,7% del capital de Bankia una vegada completada l’operació. Posseiran accions líquides, que cotitzen en Borsa i que paguen un dividend que ha sigut creixent des de des de juliol de 2015 –amb càrrec al benefici de 2014–, quan l’entitat va repartir el seu primer dividend.

En la junta de Bankia, a més, es proposarà el nomenament del president de BMN, Carlos Egea, com a nou conseller extern de Bankia, designació que es faria efectiva una vegada es produïsca la fusió de les dos entitats.

BMN aporta a Bankia uns 38.000 milions d’euros en actius i una franquícia líder en la Regió de Múrcia, Granada i Illes Balears. Després de l’operació, Bankia comptarà amb quotes de mercat superiors al 30% a Granada i la Regió de Múrcia, i del 25% a Illes Balears.

El Govern espera que l’aprovació d’esta fusió estimule l’interés dels inversors per la nova Bankia per a continuar amb el seu procés de privatització. El ministre d’Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, va avançar el juliol passat que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) exploraria després de l’estiu la col·locació d’una participació propera al 7% de l’entitat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]