El senador Bernie Sanders ha guanyat amb molta contundència les primàries del Partit Demòcrata a Nevada i clarament és l’home a batre en la cursa per la nominació presidencial. Encara amb els resultats preliminars, Sanders supera el 46% dels vots, més del doble que el segon candidat, l’ex-vice-president Joe Biden (19%). El segueixen Pete Buttigieg (15%) i Elizabeth Warren (10%).

La victòria del senador de Vermont suposa una demostració de força, ja que s’ha imposat gairebé en totes les franges d’edat i s’ha emportat bona part del vot hispà, que representa vora del 30% de l’electorat de l’estat de Nevada.

‘A Nevada, a New Hampshire i a Iowa, el que hem demostrat és que els nostres voluntaris estan preparats per picar en centenars i centenars de milers de portes […] cap campanya té un moviment popular com la nostra, per això guanyarem aquesta elecció’, ha dit.

De totes maneres, la gran prova de foc serà el 3 de març, també conegut com a superdimarts, en el qual quinze estats, entre els quals Texas i Califòrnia, posen en joc un terç dels delegats per guanyar la nominació presidencial. De moment, els sondatges situen Sanders com a favorit tant a Califòrnia (30%) com a Texas (25%).

 

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb