El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha requerit a la Generalitat nova i ampliada informació sobre el procés participatiu del 9-N, en concret sobre el seu cost, informes jurídics que avalin les votacions, l’ús del registre de població o la distribució d’urnes i butlletes. El magistrat instructor ha acceptat bona part de les peticions de la fiscalia i n’ha afegit dues més: una petició al conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, sobre el cost del procés, detallant conceptes i partides pressupostàries, i una altra a l’Institut d’Estadística de Catalunya sobre si va cedir dades del registre de la població de Catalunya i si això es va fer a través d’un conveni.

Les peticions del ministeri fiscal acceptades pel magistrat se centren sobretot en la qüestió informàtica, però també es demana que s’identifiqui l’empresa que va distribuir les urnes i butlletes, fabricades per presos en tallers ocupacionals, així com les factures i el llistat de punts d’entrega. Al secretari general de Presidència, Jordi Vilajoana, el TSJC li demana que aporti quins dictàmens, assessoraments o informes, verbals o escrits, es van fer tant per la consulta popular, anul·lada, com pel procés participatiu, fos pel Gabinet Jurídic Central de la Generalitat o per bufets externs.A l’empresa de serveis audiovisuals Focus, que va organitzar el centre de premsa el diumenge de les votacions, el TSJC li reclama tota la documentació mercantil del contracte, les subcontractacions i el treballador que va coordinar totes les feines.Per últim, el tribunal reclama a Fujitsu, T-Systems, Telefónica i Hewlett Packard, tota la documentació que tinguin sobre la seva feina amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), la web www.participa2014.cat, la distribució de 7.000 ordinadors als centres de votacions i la instal·lació de programari en aquests ordinadors.Per la seva banda, el sindicat ultra Manos Limpias, acusació popular, ha demanat que citi a declarar cinc testimonis més. Són treballadors o empreses que suposadament van estar relacionats amb el trasllat dels ordinadors, la seva reparació i el seu manteniment durant el procés participatiu, així com l’allotjament, la seguretat i el manteniment web de www.participa2014.cat. Manos Limpias demana que aquestes empreses aportin tota la documentació que tinguin referent a aquestes feines i els contractes amb la Generalitat de Catalunya. Aquestes peticions no han estat acceptades pel TSJC, malgrat que algunes són similars a les fetes per la fiscalia.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb