El TSJC ha anul·lat el reglament de la Generalitat que recomana als treballadors públics de comunicar-se en català, segons que ha publicat El Mundo. La sentència estima el recurs d’un treballador de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona que havia estat assessorat per l’associació unionista Impulso Ciudadano. Sorprenentment, per justificar una mesura com aquesta el tribunal invoca la llibertat d’expressió.

La sentència anul·la regles sobre el protocol d’usos lingüístics de la Generalitat recomanat als treballadors de l’administració pública. Un d’aquests usos aconsellats és que a l’hora de fer reunions de treball la llengua emprada sigui el català.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb