ACN València .-La secció quarta del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià ha decidit suspendre el decret 9/17, de 27 de gener, que estableix el nou model lingüístic educatiu valencià en l’ensenyament no universitari. El TSJ estima així la petició de la Diputació d’Alacant i suspèn el decret sense que els magistrats entrin en el fons de la qüestió. Segons que ha informat l’alt tribunal la decisió refereix únicament a la mesura cautelar i no al fons del recurs, sense que suposi prejutjar res del que es pugui resoldre en la sentència que sigui dictada en un futur. En la seva suspensió cautelar, el TSJ aprecia que la petició es realitza des d’una administració pública, la Diputació d’Alacant, i “no des d’un particular o una associació de pares d’alumnes”.

En aquest sentit, indica que no és freqüent que una administració prengui la iniciativa en defensa dels seus ciutadans davant del que considera una disposició general contrària a dret. Per això, continua, la “sala té en consideració aquesta circumstància i s’aprecia que, si bé es presumeix l’interès públic en l’administració de la Generalitat Valenciana demandada i en el Decret recorregut, no s’ha d’oblidar que també és defensora d’aquest interès públic l’administració alacantina recurrent”.Així mateix, segons la resolució facilitada pel TSJ, els magistrats assenyalen que en base argumental de la mesura cautelar sol•licitada, s’aprecia que, malgrat el que al•lega el lletrat de la Generalitat hi ha una diferència entre les acreditacions dels idiomes en els nivells bàsic, intermedi i avançat.La Diputació d’Alacant va interposar recurs per considerar que el decret va en contra de les zones de predomini lingüístic castellà on hi ha exempcions a l’estudi del valencià, segons la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. Així mateix considera que discrimina els alumnes que opten per opcions amb un model educatiu on el castellà és preponderant, no acreditant-los el nivell d’anglès en finalitzar els estudis, com sí ocorre amb els que opten pel model on el valencià predomina.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb