Les precipitacions duraran encara unes quantes hores. Demà al matí s’espera una certa pausa, però el cap de Predicció del Servei Meteorològic de Catalunya, Santi Segalà, ha demanat de no abaixar la guàrdia, perquè a la tarda hi haurà una nova onada de precipitacions més centrades a la part est de Catalunya que aniran disminuint progressivament.

La cota de neu ja ha pujat per sobre dels 1.200 metres i s’ha restringit al Pirineu més oriental. Ara anirà pujant fins a sobrepassar els 1.500 metres. Esporàdicament, es poden acumular 1,5 o 2 metres de neu nova en alguns indrets, ha indicat Segalà.

Si bé l’onatge continuarà molt alterat, anirà remetent, perquè el vent anirà afluixant. ‘Però no li hem de treure l’ull de sobre’, diu Segalà. Les pitjors onades, que poden ser de més de quatre metres, s’aniran restringint a la part nord de la costa. El vent causat per les mateixes tempestes anirà afluixant de mica en mica.

Els cabals de rius i rieres de les comarques del nord-oest preocupen al subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado. ‘Encara que ara tinguem una treva, hi haurà una reactivació durant la matinada i demà al matí’, diu. Aquesta situació també és preocupant a les Terres de l’Ebre, on la pluja és significativa i hi pot haver un creixement dels barrancs que portar maldecaps.

Continua l’alerta a Catalunya Nord

El temporal també ha afectat Catalunya Nord d’ençà d’ahir a la nit i hi ha causat complicacions importants. S’hi manté activada l’alerta carabassa (s’hi preveuen fenòmens perillosos) tant per les inundacions com per les allaus, i durant la nit i demà és previst que les precipitacions augmentin considerablement, acompanyades de llamps.

Al Conflent avui hi ha hagut grans nevades a partir de mil metres, que també han obligat a tallar vies tot el dia.

 

 

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb