La Sala Penal del Tribunal Suprem ha rebutjat investigar el líder de Ciutadans, Albert Rivera, per incitació a l’odi per penjar al seu Twitter una notícia de El Mundo on s’assenyalaven nou mestres de l’escola de Sant Andreu de la Barca i els titllava de ‘mestres separatistes’. La notícia es titulava ‘Els 9 mestres de la infàmia’. La querella -presentada per Josep Asensio- considerava que l’actuació de Rivera constituïa un delicte d’odi. La sala ordena arxivar les actuacions –tal com també li sol·licitava la Fiscalia- perquè considera que les expressions de Rivera estan emparades en la llibertat d’expressió.

La sala considera que enllaçar al seu Twitter la notícia de El Mundo no és delicte i suposa una ‘simple manifestació’ del dret fonamental a la llibertat d’expressió. A més, reconeix que el comentari el fa un diputat i en referència a un assumpte ‘d’importància i actualitat’. ‘El contingut de les frases no revela cap contingut agressiu ni es constata odi’, recull la interlocutòria.

Els magistrats remarquen que les referències que feia Rivera eren ‘molt genèriques’ i no encaixen amb els supòsits del delicte d’odi. El Suprem també va rebutjar a l’abril una querella presentada també per Josep Asensio com a membre de la Coordinadora d’AdvoCATs per Catalunya, que demanava investigar per prevaricació la magistrada Carmen Lamela per haver assumit causa contra el procés. La querella s’havia presentat al Suprem perquè, en condició de diputat al Congrés, Rivera està aforat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb