El Tribunal Suprem espanyol ha confirmat la condemna a un agent dels Mossos d’Esquadra que va agredir una persona colpejant-la al cap mentre participava en les manifestacions contra l’enderroc de Can Vies. L’agressió es va produir a la plaça de Sants el 27 de maig del 2014. La Sala Penal del tribunal ha rebutjat d’admetre a tràmit del recurs de cassació interposat per la defensa de l’agent confirmant així la sentència que va dictar l’Audiència de Barcelona el juliol del 2017, que el condemna a dos anys de presó per un delicte de lesions. No obstant, el mosso no haurà d’ingressar a la presó si no té antecedents.

Els magistrats del Suprem espanyol consideren ajustada a dret la sentència condemnatòria i han refusat els arguments de la defensa, que demanava l’absolució de l’acusat en considerar que va actuar en l’exercici legítim del seu deure i càrrec, és a dir, emparat en la seva condició d’agent policial. En la interlocutòria, l’alt tribunal considera acreditat per les proves practicades durant el judici oral i per les circumstàncies dels fets que la violència utilitzada per l’agent no era necessària, ja que en el moment dels fets l’ambient a la plaça de Sants era pacífic. L’acta apunta que l’acusat es va extralimitar en les seves funcions i sense que existís ‘cap provocació’ per part de l’agredit i detalla que l’agent li va propinar un fort cop al cap amb la porra causant-li una ferida al pavelló auricular esquerre, que va necessitar punts de sutura.La defensa disposa ara de 30 dies per interposar recurs d’empara davant el tribunal.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]