ACN Barcelona.-El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha reclamat davant el Defensor del Poble que insti el Ministeri d’Interior a condecorar els agents de la policia espanyola que van desplaçar-se en el dispositiu contra l’1-O. El sindicat ha registrat una “queixa” contra la Direcció General de la Policia per incompliment de la normativa en la concessió de condecoracions i distintius per als policies involucrats en les operacions ‘Copérnico’ i ‘Avispa’. Apunten que ja han esgotat “totes les instàncies possibles” i exigeixen que no es deixi sense reconeixement professional, o només amb felicitacions públiques, que creuen que no arriben a reconèixer l’esforç i rellevància d’aquesta “missió transcendental per al conjunt de la societat espanyola”.

A l’escrit, que el SUP ha penjat a les xarxes, assenyalen que la feina de la policia espanyola en aquelles dates va ser “fonamental per a defensar l’ordre constitucional”. A més, afirmen que si hi ha “algun consens polític i social generalitzat” és en relació a la “excepcional tasca” del cos, que va actuar amb “professionalitat, rigor i valentia”. Per tot plegat, consideren que el Ministeri d’Interior “pot i ha d’iniciar un acte de reconeixement professional mitjançant la proposta ‘ingrés en l’ordre del mèrit policial, amb la condecoració que correspongui, als professionals que es van integrar en els dispositius especials”. També veuen adient la creació d’un distintiu de participació en el dispositiu de seguretat en motiu de la celebració del “referèndum il·legal”, com s’ha fet en anteriors ocasions, com en la boda dels Reis Felip VI i Letizia.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.