El dimarts 17 de juliol hi haurà nou president de la Diputació de València després de la detenció i dimissió del president Jorge Rodríguez. El nou president serà ben probablement Toni Gaspar, el candidat proposat pel PSPV, que comptarà amb el suport dels grups de Compromís, EU i València en Comú, que ja van acordar ahir de no proposar més candidats.

Gaspar és batlle de Faura (Camp de Morvedre), ha estat vice-president de la diputació i no és pas cap desconegut al partit. El 2012 va disputar el lideratge del PSPV a València a José Luís Ábalos, i el 2014 es va presentar a les primàries contra Ximo Puig per la presidència de la Generalitat.

D’una altra banda, dijous, dia 12, hi haurà un ple extraordinari de la Diputació de València en què es farà efectiva la renúncia del president, Jorge Rodríguez, i la destitució del seu equip assessor. El mateix dia s’ha convocat el consell d’administració de Divalterra, on ja no assistiran els tres càrrecs de l’empresa pública detinguts en l’operació Alqueria: són els dos cogerents, Agustina Brines (Compromís) i Xavier Simón (PSPV), i el funcionari Jorge Cuerda, que era el secretari del consell. Dimarts de la setmana entrant, dia 17, es farà un altre ple extraordinari de la Diputació de València en què Rebeca Torró prendrà possessió del càrrec de diputada en el lloc de Rodríguez i serà elegit el nou president de la institució.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb