La líder del partit Mary Lou McDonald

El Sinn Féin ha exigit un referèndum sobre la unificació irlandesa si no hi ha un acord sobre el Brexit. La líder del partit Mary Lou McDonald ha demanat al govern irlandès que defensi una consulta sobre la reunificació de l’illa en cas que Londres s’avoqui a un escenari sense acord. En aquest sentit, McDonald ha criticat que el parlament britànic ‘jugui’ amb el futur dels irlandesos del nord després que la primera ministra Theresa May ajornés dilluns la votació de l’acord sobre el Brexit per les discrepàncies a la cambra respecte a la solució prevista per evitar una frontera irlandesa. Per això, McDonald ha demanat a Dublín que convoqui un referèndum on participi Irlanda del Nord si no hi ha acord. ‘La gent del nord ha de tenir veu sobre això”, ha dit.

Ara bé, el Sinn Féin ha anat un pas més enllà assegurant que l’illa ‘s’encamina cap a un referèndum sobre la unitat independentment del Brexit’. ‘La unitat irlandesa és l’opció lògica i sensata per acabar amb aquest embolic’ ha afirmat la líder de l’esquerra irlandesa.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb