ACN Barcelona.-El sindicat SAP-FEPOL ha denunciat aquest dijous que els Mossos de l’ARRO no disposen del material adequat per fer la seva feina i que no tenen la seguretat garantida quan han d’afrontar càrregues com les d’aquest matí a Girona, on han resultat ferits una quinzena d’agents. En un comunicat, ha atribuït els ferits al fet de no disposar un material “adient per a la seva feina” i ha exigit que tots els membres de l’ARRO se’ls doti “de forma immediata” de cascs de protecció tipus ‘Schubert’, com els que utilitza la BRIMO, de defenses policials rígides de 70 centímetres com les de BRIMO, d’armilles antitrauma tipus ‘MK’ de duralumini i colzeres. “És lamentable que a dia d’avui molts dels efectius de les ARRO encara portin les ‘FEDUR’ antigues i moltes d’elles caducades”, ha assenyalat el sindicat

Per SAP-FEPOL “avui ha quedat en evidència que portar-les no garanteix una protecció real i més, quan encara no s’han repartit les colzeres per donar una protecció adequada a tots els efectius”. El sindicat al·lega que amb la BRIMO ha de compartir línies i dissolucions i les tasques pròpies dels dispositius d’ordre públic. “Però lamentablement ho fan ni sense tenir dret al nivell 3 d’especialitat i, el que és més greu, amb unes condicions de seguretat ridícules, amb cascs antics de fa més de 15 anys, amb unes defenses obsoletes i desfasades i amb una distribució de les armilles de duralimini que s’allarga en el temps de manera absurda i sense sentit”, afegeix.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb