Els comitès d’empresa i els Consells Professionals de TV3 i Catalunya Ràdio creuen que l’aplicació d’un nou a 155 en funció de l’actuació del govern aquesta vegada suposaria una intervenció de la televisió i ràdio pública de Catalunya i l’ACN. En un comunicat, han reclamat que els mitjans de comunicació públics quedin fora de ‘la batalla política’ i han afegit que ‘han de ser un element fonamental per a la democràcia i la convivència a Catalunya’. D’altra banda, han recordat que els treballadors de la Corporació sempre han lluitat per la ‘desgovernamentalització i la despartidització dels mitjans, i una intervenció via 155 seria l’antítesi de la llibertat que reclamem’.

A més, els treballadors consideren que un cop constituït completament el govern i s’hagi aixecat el 155, cal ‘complir la llei de la CCMA’ i exigeix que es renovi el consell de govern de la Corporació ‘amb criteris professionals’ i que ‘no passi per quotes de partits’. D’altra banda, han demanat que s’activi ‘de manera urgent’ la comissió de control parlamentari de la Corporació ja que ‘és on s’haurien de fer de forma natural els debats sobre els mitjans de la CCMA’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]