Els comitès d’empresa i els Consells Professionals de TV3 i Catalunya Ràdio creuen que l’aplicació d’un nou a 155 en funció de l’actuació del govern aquesta vegada suposaria una intervenció de la televisió i ràdio pública de Catalunya i l’ACN. En un comunicat, han reclamat que els mitjans de comunicació públics quedin fora de ‘la batalla política’ i han afegit que ‘han de ser un element fonamental per a la democràcia i la convivència a Catalunya’. D’altra banda, han recordat que els treballadors de la Corporació sempre han lluitat per la ‘desgovernamentalització i la despartidització dels mitjans, i una intervenció via 155 seria l’antítesi de la llibertat que reclamem’.

A més, els treballadors consideren que un cop constituït completament el govern i s’hagi aixecat el 155, cal ‘complir la llei de la CCMA’ i exigeix que es renovi el consell de govern de la Corporació ‘amb criteris professionals’ i que ‘no passi per quotes de partits’. D’altra banda, han demanat que s’activi ‘de manera urgent’ la comissió de control parlamentari de la Corporació ja que ‘és on s’haurien de fer de forma natural els debats sobre els mitjans de la CCMA’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb