ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Buch, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, han signat aquest diumenge un conveni marc de col·laboració en seguretat viària, tal com estableix el Pla de Seguretat Viària 2017-2019. Segons un comunicat, el Servei Català de Trànsit (SCT) oferirà assistència tècnica en matèria de seguretat viària al municipi i es compromet a planificar les directius de les policies locals en l’àmbit urbà i a cedir temporalment els materials per efectuar controls (etilòmetres, cinemòmetres) o bé realitzar parcs infantils de trànsit a les escoles. I, per la seva banda, l’Ajuntament d’Igualada es compromet a comunicar les dades d’accidents de trànsit amb víctimes. L’objectiu és desenvolupar una participació més efectiva entre les dues parts

Per primera vegada, el SCT i l’ajuntament d’Igualada han signat el conveni marc de col·laboració en seguretat viària, el qual permet concretar i actualitzar la col·laboració amb els ajuntaments i que disposa de set annexos: Pla local de seguretat viària, de cessió de cinemòmetre, de cessió d’etilòmetre, de cessió de kits de drogues, de Parc Infantil de Trànsit de bicicletes i de Parc Infantil de Trànsit de ciclomotors i d’adhesió al SIAVT. Igualada, en aquest sentit, mantindrà també amb aquest conveni marc la vigència dels convenis específics signats l’any 2001 per cessió de cinemòmetres i d’etilòmetres i l’any 2008 pel Pla Local de Seguretat Viària. Ara s’hi incorpora el conveni marc i també el conveni específic de cessió de kits de drogues. En els dos darrers anys no hi ha hagut accidents amb víctimes mortals en zona urbana a Igualada però s’ha passat de 4 ferits greus el 2017 a 10 el 2018.A partir de l’any 2015, el SCT ha engegat una línia de convenis marc que engloba tots els convenis existents amb els ajuntaments i amplia la col·laboració a altres àmbits que encara no s’havien implementat. Des de llavors, s’han signat 199 convenis marc. L’any 2017, en la celebració dels deu anys de Plans Locals, un estudi del SCT va posar de manifest que allà on s’han fet aquests plans hi ha hagut una reducció mitjana del 17% dels accidents amb morts i ferits greus, mentre que a la resta de municipis que no disposen de pla han augmentat un 11%.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb