ACN Mataró.-El segell editorial Quaderns de la Font del Cargol, que va donar a conèixer els escriptors maresmencs dels anys 80, tornarà a les llibreries la pròxima primavera. Aquest segell va néixer a finals dels 70, impulsat per l’escriptor de Premià de Dalt Valerià Pujol. Ara, alguns dels membres que el van acompanyar en aquella època han decidit refundar l’editorial per tornar a donar sortida a obres d’autors de la comarca. Quaderns de la Font del Cargol formarà part de 9 Grup Editorial –Cossetània Edicions, Angle, Eumo–, el primer grup editor en català. La segona etapa d’aquest segell s’iniciarà amb un recull antològic i un assaig dels vint-i-cinc títols i autors de la primera etapa. El segon títol serà ‘La música i nosaltres’, un text entre la crònica i l’assaig del premi Sant Jordi i Nacional de Cultura, Vicenç Pagès i Jordà.

Una de les múltiples facetes culturals de Valerià Pujol va ser la d’animar la jove creació literària. A finals dels anys setanta, va crear el Grup de Lletres del Taller Obert d’Expressió, editor del full La Font del Cargol, que un any després, el 1979, es va convertir en la col·lecció Quaderns de la Font del Cargol.Entre 1979 i 1984 el grup va editar vint-i-cinc llibres, principalment d’autors de la comarca del maresme. D’aquí van sorgir autors com Martí Rosselló, Pep Bras, M. Antònia Grau o Rafael Vallbona. Ara, membres del grup han decidit refundar el segell editor a recer de Can Vallerià, la plataforma cultural que empeny la família de Valerià Pujol a Premià de Dalt. Els Quaderns de la Font del Cargol tornaran a les llibreries la propera primavera, a la vegada que promouran també una col·lecció de llibres en format digital de descàrrega gratuïta. Aquesta col·lecció s’anomenarà ‘Llibres mínims’ i aplegarà títols que, pel format o per pertànyer a gèneres difícils de classificar, tindran una major i més fàcil projecció i difusió en suport digital.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb