El principal saló de videojocs, el Barcelona Games World (BGW), presentarà enguany 130 títols i 23 novetats i comptarà amb la presència del pare del popular Pac-Man, Toru Iwatani, i amb el creador de la saga Gran Turismo, Kazunori Yamauchi. És el segon any que es duu a terme aquesta fira, que durarà del 5 al 8 d’octubre i es farà al recinte de Montjuïc.

La principal novetat serà la primera Game Jam, una competició en què estudiants universitaris hauran de desenvolupar un videojoc en menys de trenta hores. També hi haurà eSports, amb la primera jornada de la League of Legends i les finals de PlayStation Plus Challenges.

Entre les companyies que hi prendran part, s’hi destaquen Namco Entertainment, Electronic Arts, Liga de Videojuegos Profesional, Nintendo, Sony Interactive Entertainment i Warner Bros. Dels 130 títols que es presentaran, hi haurà una vintena de novetats entre jocs i maquinària.

El BGW també comptarà amb el RetroBarcelona, el certamen líder de gaming vintage, amb el protagonisme de la saga Street Fighter. De fet, l’activitat del saló es barrejarà amb més propostes lúdiques per a totes les edats, amb desfilades i concurs de cosplay. El BGW destinarà un espai als professionals perquè puguin celebrar jornades de gestió de xarxes i formació i explorarà vessants nous com ara la innovació educativa.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb