ACN Barcelona.-El programa ‘Sona9’ d’iCat, amb Lluís Gendrau, arrenca la temporada el pròxim dilluns amb “un format renovat, amb nova sintonia, noves seccions i nous continguts i amb un bagatge de 18 anys d’història”. El nou format, segons ha explicat la CCMA en un comunicat, dedicarà l’espai central del programa a l’actualitat del panorama català, amb entrevistes, estrenes de discos i cançons i un avançament setmanal de les novetats musicals del pop, el rock, la cançó i el folk. Incorporarà en primícia la llista setmanal de les cançons en català més punxades a les ràdios, inclourà la col·laboració de músics destacats que faran recomanacions i continuarà fent el seguiment del concurs Sona9.

El certamen Sona9 va ser creat el 2001 pels Departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat amb l’impuls de Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya i la revista ‘Enderrock’ i el patrocini d’Estrella Damm. El programa ‘Sona9’ va començar aquell mateix any com a pota radiofònica del concurs de maquetes, primer a Catalunya Ràdio, i a partir del 2006 va passar a formar part de la graella d’iCat, aleshores amb Lluís Gendrau i Bruno Sokolòwicz al capdavant. Durant aquesta llarga trajectòria hi han passat més de 2.000 grups i solistes i s’ha convertit en la plataforma de prescripció de l’escena emergent de la música en català. Des del 2018, el concurs també ha incorporat el programa televisiu ‘Sona9 TV’, realitzat per TVC. Del certamen han sorgit grups com Manel, Els Amics de les Arts, Macedònia, La iaia, Trau, Nyandú, Salvatge Cor, Senyor Oca o Sandra Bautista. La 19a edició del concurs es convocarà a partir de l’1 de març vinent. ‘Sona9’ s’emet els dilluns, d’onze a dotze de la nit.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb