El carnet d’identitat de Guillem Montoro, regidor de Compromís a Paiporta (Horta Sud), ja reflecteix el seu gènere. Segons ha explicat ell mateix a Twitter, ha aconseguit que després d’una ‘lluita de tres anys’ pugui ‘existir legalment’. Montoro és va convertir en el primer regidor transsexual del país el 25 de gener i, des de llavors, s’ocupa dels àmbits de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana.

‘El dret a la identitat és un dret humà fonamental que et defineix i dóna sentit a qui ets tu’, ha escrit Montoro. A més, ha afegit que tenir el seu primer carnet d’identitat és el ‘major i millor regal que em podia portar el 2018’.

Montoro té 22 anys i és titulat com a Tècnic en Atenció Sociosanitària i Tècnic Superior en Promoció d’Igualtat de Gènere. Té una llarga trajectòria com a activista pels drets del col•lectiu LGTBI, ha estat coordinador provincial de la Fundación Daniela, i s’ha encarregat de proporcionar assessorament, atenció i orientació a menors i joves trans, així com a les seves famílies. És membre de Compromís des de l’any 2014, i va participar en l’elaboració de la Llei Integral del reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere de la Generalitat Valenciana, més coneguda per ‘llei trans’.

Llegiu l’entrevista Guillem Montoro: ‘Com més gent faça visible la seua transsexualitat, més la normalitzarem’

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]