El primer concurs gràfic sobre drets laboral ha anunciat el seu guanyador. Es tracta del dibuxant Galym Boranvayev, “Galym”, del Kazakhstan. Galym va llicenciar-se en Belles Arts a la Universitat d’Almaty i és dibuixant de premsa al diari Bisetmanari -creat l’any 1921- en llengua Kazakh “Zhas Alash”. L’autor ha guanyat nombrosos premis a diferents competicions internacionals a Romania, Rússia, Iran, Corea del Sud, Alemanya, Luxemburg, Síria, Ucraïna, Azerbaitjan i Xina, entre d’altres.

Primer Premi Concurs Drets Laborals
Primer Premi. Galym.

Al concurs han participat 265 autors i autores de 56 estats del món, amb unes 700 obres rebudes. El concurs vol servir per promoure el debat i la reflexió entorn la situació dels Drets Laborals en tant que Drets Humans. La resta de membres del jurat són Ali Lmrabet, periodista marroquí. KAP, ninotaire català. Mireia Bazaga, advocada laboralista. Paloma Fuentes, pagesa de la cooperativa ‘La Datzira’.

Els guanyadors han guanyat diners en metàlic. I ara el sindicat CGT i l’Associació Oliva han endegat un verkami per a poder publicar un llibre amb les obres rebudes seleccionades.

2npremiConcurs Drets Laborals
2n Premi. Liviu Stanila

El segon premi és l’autor Liviu Stanila, de Rumania. És dibuixant i il•lustrador de llibres infantils des de l’any 1986. Ha participat a Mostres a diferents països, entre d’altres Albània, Argentina, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Brasil, Canadà, Croàcia, Dinamarca, Noruega, Espanya, Turquia i Uruguai.

El guanyador del tercer premi és l’autor Ferran Martín, “Ferran”. És un dibuixant freelance català que treballa com a ninotaire de premsa, caricaturista i il•lustrador editorial. Ha col•laborat amb “El Terrat”, amb les revistes “Mala Impresión”, “El Batracio Amarillo”, “A las Barricadas” i a “El Viejo Topo”, “El Virus Mutante” i “El Jueves”. També ha col•laborat amb diferents mitjans de premsa digital com “e-noticies” o “El Debat.com” o a on actualment col•labora, el mitjà “Republica.com”. També ha estat part en la creació dels llibres: “Enfoteu-vos-en” (Angle Editorial, 2012), “Fins els Borbons” (Angle Editorial, 2013); “Any de sobres” (Ed. Efadós, 2013). L’any 2014 va publicar un recopilatori antològic de les seves millors vinyetes amb l’editorial Efadós, titulat “Catacrack”.

3rPremi Concurs Drets Laborals
3r Premi. Ferran

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb