El Primavera Sound ha tornat a superar els seus propis registres i ha congregat en l’edició 2018 entre 215.000 i 220.000 persones de cent vint-i-sis nacionalitats diferents –els estrangers en representen el 60%– al recinte del Fòrum, L’Auditori, el CCCB i el Primavera a la Ciutat. En el recinte del parc hi han passat diàriament una mitjana de seixanta mil persones per gaudir d’artistes de la talla de Björk, Nick Cave, The National, Arctic Monkeys o la coincidència en un cartell per primera vegada de Jane Birkin i Charlotte Gainsbourg, mare i filla. Els responsables del festival consideren que s’arriba a la majoria d’edat havent tocat sostre d’assistents i no esperen créixer a les edicions vinents. ‘Estem contents amb aquesta mida’, ha afirmat el codirector Alfonso Lanza. El certamen clourà portes demà diumenge al CCCB amb els concerts gratuïts de Fermin Muguruza, The Suicide of Western Culture, Rhye i Montero. El festival de l’any que ve serà del 30 de maig al 1r de juny i els primers abonaments es posaran a la venda dimecres vinent a preus reduïts.

Un any més, la direcció del certamen torna a lamentar que l’esplanada principal del Fòrum continuï sense asfaltar, una situació que motiva ‘greus problemes’ i ‘riscos’ en la construcció dels escenaris. ‘No és digne d’un festival com aquest, que dóna visibilitat a Barcelona’, ha precisat Lanza.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]