El preu mitjà del lloguer de pisos a Barcelona ha incrementat un 9,48% durant el 2017 i s’ha situat en 877,28 euros. Així ho indica un informe de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona fet a partir dels 49.954 contractes d’arrendament realitzats l’any passat, 7.771 més que l’any anterior. Aquest increment es deu, en gran part, a una major rotació de pisos provocada per la llei d’arrendaments urbans del 2013, que va reduir de cinc a tres anys la duració mínima dels nous contractes.

D’aquesta manera, s’encadenen quatre anys d’augment de preu de lloguers. La pujada de preus ha estat generalitzada a tots els districtes, on han incrementat entre un 6 i un 12%. Els districtes menys cars de Barcelona són els que més han augmentat els preus. En primer lloc se situen Sants-Montjuïc (12,43%) i Ciutat Vella (12,11%), seguits de Nou Barris (11,48%) i Horta Guinardó (10,38%). En canvi, els districtes menys inflacionistes han estat les Corts (6,73%) i Sarrià-Sant Gervasi (7,27%).

L’interval de preus amb més quota de mercat va dels dels 600 als 750 euros, amb 11.861 contractes que representen el 25% del total anual. A aquest interval el segueix el que va de 750 a 900 euros amb una quota del 23%. Per tant, el 48% dels contractes de lloguer registrats durant el 2017 a Barcelona han pactat un lloguer d’entre 600 i 900 euros.

Pel que fa al quart trimestre del 2017, la mitjana de renda s’ha situat en 889,58 euros, un 5,47% més que els 843,43 euros del mateix trimestre de l’any anterior.L’estudi de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona també conclou que durant el 2017 el lloguer per metre quadrat s’ha situat en els 13,36 euros, fet que representa un 9,4% més que els 12,22 euros per metre quadrat del 2016. Amb un IPC de l’1,1% durant el 2017, la variació nominal de preus dels lloguers del 9,48% equival a una variació del 8,38% real. D’altra banda, la inflació acumulada entre 2008 i 2017 ha estat de l’11,4%, de manera que el lloguer real el 2017 és de 777,27 euros. Segons l’informe, en termes reals, el lloguer mitjà d’aquest any encara es manté per sota del de 2008.En la implantació del mercat de lloguer per districtes durant el 2017 destaca de manera remarcable l’Eixample, amb una quota de mercat del 21%, seguit de Sant Martí (12%), Ciutat Vella (11%) i Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia, amb una quota del 10% del total de la ciutat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]