Nova picabaralla entre JxCat i ERC. La mesa ampliada del Parlament de Catalunya ha aprovat el pressupost de la cambra amb els vots de JxCat, Ciutadans i el PP. ERC, el PSC i la CUP s’han abstingut, mentre que Catalunya en Comú-Podem hi ha votat en contra. Els comptes inclouen un augment del salari de l’1,75% dels diputats, del personal eventual –assessors– i dels treballadors de la cambra.

ERC ha argumentat la seva abstenció perquè els comptes no inclouen una partida per a acollir una cimera de parlaments europeus prevista per la tardor vinent, perquè no inclouen una partida per a difondre les activitats relacionades amb el quarantè aniversari del parlament i perquè contenen un augment del salari dels diputats que no comparteixen.

La CUP manté la seva abstenció tradicional perquè consideren que hi ha un ‘sobredimensionament’ del capítol d’externalitzacions dels serveis de la cambra, pels ‘sous desproporcionats’ dels diputats i del personal eventual respecte del salari mitjà. Tanmateix, es mostren favorables a l’augment de sou que correspon als treballadors del parlament.

Els comuns, en canvi, hi han votat en contra: ‘Inclou un augment salarial als diputats. Precisament ara que estem negociant el pressupost veiem les dificultats que hi ha per a aconseguir diners per a revertir les retallades i enfortir els serveis públics, apujar el sou als diputats no ens sembla una prioritat’, han explicat fonts de la formació.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb