El jutjat de primera instància i instrucció número 6 de Llíria jutjarà, el 23 de maig, el president d’España 2000, José Luis Roberto, i dues persones més acusades d’un delicte lleu d’amenaces per haver fet un escarn el 18 d’octubre a la nit al domicili particular de la vice-presidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra.

Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià, el magistrat cita el president d’España 2000, contra qui s’adreçava la denúncia interposada, i dues persones més que la Guàrdia Civil ha pogut identificar com a participants en la concentració. Segons el vídeo, que va ser difós a les xarxes socials per España 2000, una desena de persones encaputxades i amb màscares com les del film Scream es va concentrar durant la nit davant la casa d’Oltra amb una bandera espanyola que deia: ‘Visca la unitat d’Espanya’.

Els concentrats van fer sonar l’himne espanyol i pasdobles mentre enregistraven l’interior del domicili i retransmetien l’acció per internet. La Fiscalia de València va investigar els fets després d’una denúncia interposada per l’advocacia de la Generalitat Valenciana en la qual s’adjuntava el vídeo difós i s’assenyalava el desconcert i la intimidació causada en l’entorn familiar d’Oltra per aquesta concentració.

Segons el TSJ valencià, la jutgessa considera que aquests fets poden ser constitutius d’un delicte llei d’amenaces, castigats amb penes de multa segons l’article 171.7 del codi penal, que preveu d’un mes a tres de sanció per amenaces lleus.

‘Donar cobertura als nazis i als feixistes’
Després d’aquest escarn, la secretària general del PP del País Valencià, Eva Ortiz, va justificar-lo i el va comparar amb la samarreta amb la cara de l’ex-president Francisco Camps i que Oltra que va dur l’any 2009. ‘Hi ha hagut persones que han portat a l’hemicicle de les Corts samarretes amb la cara d’un dirigent del PP’, va dir Ortiz, després d’haver expressat la condemna del PP a l’atac contra Oltra.

‘Em sembla indignant que una alta dirigent política compare la samarreta de Camps que jo em vaig posar amb els feixistes que, encaputxats i amb la cara tapada per una màscara d’un assassí en sèrie, van venir durant la nit a la porta de ma casa’, va dir llavors Oltra. Visiblement enfadada, va afegir que si Eva Ortiz ho deia seriosament, potser ja no calia que existís España 2000.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]