ACN Barcelona.-El president de Miquel i Costas, Jordi Mercader Miró, ha assegurat en una conferència al Cercle d’Economia que “les empreses no tenen posició sobre el procés” i que la companyia paperera que presideix “gestionarà la situació que es vagi produint en cada moment”. Mercader Miró ha remarcat que “són les persones” les que tenen opinió sobre el procés independentista i que la seva posició “és bastant clara”: està “a favor” del dret a decidir però votaria “no a la independència” de Catalunya. Mercader Miró ha dit que pel que fa a la seva posició “no hi ha massa matisos”, però ha destacat que com a president del grup empresarial ha de “protegir” i “respectar” les persones que “giren al voltant de l’empresa”, des dels treballadors fins als accionistes. A més, l’empresari ha afirmat que, fa anys, el fet de posicionar-se a favor “del nou estatut” el va “obligar a anar a Madrid a veure algun client que estava molt molest”. Durant la seva intervenció, Mercader Miró ha remarcat la “responsabilitat general” que tenen les empreses i s’ha mostrat especialment compromès amb la “sostenibilitat”.

La conferència del president de Miquel i Costas s’emmarca en el cicle Capitans d’Indústria, organitzat pel Cercle d’Economia. El cicle repassa la història de diferents empreses catalanes que han contribuït a formar el teixit empresarial industrial català al llarg dels anys. En aquest context, el president de Miquel i Costas ha fet un repàs de la seva trajectòria, des dels seus inicis com a estudiant a Figueres fins a la presidència de l’empresa paperera.Mercader Miró ha recordat que durant la seva trajectòria professional es va haver de “barallar amb la situació de l’Espanya dels anys seixanta”. Ens els anys posteriors també va viure “l’apertura de l’economia espanyola”, fet que el va fer adonar-se de la “importància de la competència internacional” en el món empresarial. Mercader Miró presideix des de fa 26 anys el grup Miquel i Costas, el qual considera “una aposta de vida”. L’empresari ha dit que el grup que presideix “no és una empresa familiar”, malgrat que el seu fill en sigui el vicepresident, ja que és “una empresa cotitzada que es deu als seus accionistes”. Aposta per la “tecnologia” la “innovació”Segons Mercader Miró, el grup Miquel i Costas té “importants reptes” de futur. Ha estat precisament el seu fill i vicepresident del grup, Jordi Mercader Barata, qui ha fet una projecció al futur de l’empresa. Mercader Barata ha assegurat que l’empresa té l’objectiu “d’ampliar els seus horitzons”. A més, ha dit que el futur del grup està en el “creixement”, la “innovació” i l'”aposta per la tecnologia, la recerca i el coneixement”. En aquest sentit, el vicepresident del grup ha destacat que l’empresa ha d'”estudiar nous mercats”, així com “reforçar l’equip” per tal d’afrontar aquest creixement. Mercader Barata, que és el vicepresident de Miquel i Costas des de fa dos anys, ha anunciat que el futur del grup està en la utilització de “materials avançats” i la “incorporació de la nanotecnologia” en la producció. “Per construir el futur ens hem d’anticipar”, ha afirmat. Segons el vicepresident de Miquel i Costas, el “repte” més “important” del grup és “continuar amb el creixement dels darrers anys” i, alhora, incorporar “la innovació” i “ser més forts financerament”.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb