El PP ha recuperat la batllia d’Alacant. Avui la candidatura de la tinent batlle, la socialista Eva Montesinos, no ha obtingut prou vots per substituir el seu company de partit Gabriel Echávarri. El nou batlle serà Luis Barcala, perquè el PP fou la llista més votada a les darreres eleccions municipals, el 2015.

Montesinos ha obtingut 14 vots dels regidors de PSPV-PSOE, Guanyar Alacant i Compromís, un menys que la majoria suficient per a conservar la batllia. Dels dos regidors no adscrits, un ha votat en blanc (Nerea Belmonte, ex-regidor de Podem) i l’altre, nul (Fernando Sepulcre, ex-regidor de Ciutadans), i han decantat finalment la balança en favor del PP.

Echávarri, batlle anterior, va dimitir perquè el van processar judicialment, per dues raons: per l’acomiadament d’una treballadora temporal de la batllia i pel suposat fraccionament de contractes a la regidoria de Comerç quan la va dirigir.

Guanyar acusa Belmonte d’actuar de manera ‘molt miserable’
El portaveu del Guanyar Alacant, Miguel Ángel Pavón, ha criticat durament la regidora no adscrita Nerea Belmonte (que era de Guanyar) i l’ha acusada d’haver actuat de manera ‘molt miserable’. ‘El senyor Barcala és alcalde per mandat legal, no per la voluntat popular de la ciutadania, que han pervertit els regidors de Ciutadans i els dos trànsfugues, que han anteposat els seus interessos partidistes i personals’, ha dit Pavón.

A la seva ex-companya de partit, Pavón li ha recriminat que només volgués ‘un sou’, que la ciutat li importa ‘un rave’ i que ha ‘traït de manera reiterada’ l’esquerra d’Alacant. ‘Estem en la situació que estem per aquest egoisme i aquests interessos personals i partidistes’, ha afegit.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]