VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)

El president del Partit Popular de la província de València, Vicente Betoret, ha anunciat que portaran davant la Unió Europea (UE), a través del grup parlamentari europeu, el Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel) pels “errors cartogràfics, l’absència d’un informe de sostenibilitat econòmica, la inseguretat jurídica en la qual deixa als veïns afectats i l’amenaça que suposa per al turisme valencià”.

Així ho ha manifestat en una reunió mantinguda a Oliva (València) amb més de 500 afectats de la comarca de La Safor, on ja s’han registrat quasi mil al·legacions, al costat de la diputada Elisa Díaz i alcaldes i portaveus de la zona.

Segons ha explicat Betoret, el Pativel és una “expropiació encoberta”, ja que preveu “desclassificacions de sòl sense que existisca una memòria o una valoració d’impacte econòmic”. Açò, en la pràctica deixa en “clara indefensió” als veïns afectats i suposen una “intromissió” en les competències locals, ha assegurat.

A més, ha advertit, “molts europeus es veuran afectats pel pla del Consell, ja que estiguen en les nostres platges o són veïns de les nostres costes, una relació històrica que pot trencar-se a causa de l’acció d’un Govern autonòmic que ha improvisat un pla ple d’errors que pot costar-nos molt car” i que podria, al seu juí, vulnerar els drets fonamentals dels europeus.

COMITÉ DE PETICIONS DE LA UE

En esta línia, el PP provincial acompanyarà als afectats que decidisquen elevar les seues queixes al Comité de Peticions de la Unió Europea, davant un pla que constituïx una “conducta fraudulenta” i una “desviació de poder” perquè suposa “una expropiació de facto o encoberta sense preu just ni compensació econòmica als propietaris”.

A més, considera el partit que “excedix l’àmbit d’acció establit en la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (Lotup) ja que desclassifica sòls ja regulats pels PGOU de cada localitat, una cosa que excedix de la seua competència, un tema que la UE vigila prop”.

Betoret ha recalcat que el pla “manca d’un estudi de sostenibilitat econòmica que valore les quanties indemnizatorias en les quals podria incórrer i es fa necessari un informe sobre l’impacte econòmic en cada municipi”, a més de destacar la necessitat de protegir la costa “de la millor manera, sense improvisacions ni errors”.

Per açò, “urgix que es paralitze el pla fins que es resolguen els errors cartogràfics, s’incorpore un informe de sostenibilitat econòmica i s’execute el Pla de Participació Ciutadana”.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb