El vice-secretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha dit que el fet que PSOE i Podem hagin trencat el pacte educatiu deixava mans lliures als populars per a implementar els continguts de la llei Wert que no s’havien desplegat per manca de consens. Podem i PSOE han abandonat la comissió del congrés espanyol perquè l’executiu de Rajoy no augmenta la despesa en Educació.

‘Si no hi ha pacte educatiu, la nostra opció és que es desbloqui allò que vam presentar en el seu moment’, ha amenaçat Casado en conferència de premsa a la seu del PP. Es refereix a l’avaluació contínua, la selecció del professorat, la troncalitat d’assignatures ‘comunes’ com ara llengua, geografia i història, l’increment de les hores d’ensenyament del castellà i la capacitat d’escollir la llengua vehicular.

Segons Casado, ‘els responsables del ministeri sabran fins a quin punt aquesta ruptura del PSOE és definitiva o no’, però ‘el nostre model continua essent el que vam aprovar la passada legislatura’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]