El Port de Barcelona ha admès a tràmit la sol·licitud del Museu Hermitage per instal·lar-se a la Nova Bocana (Port Vell), segons publica avui el BOE. S’inicia així el procediment administratiu previ a l’atorgament de la concessió, que dependrà en tot cas del Consell d’Administració del Port ‘previ acord’ amb l’Ajuntament de Barcelona, segons ha informat el Port en un comunicat.

El projecte arquitectònic del Museu Hermitage és obra de l’arquitecte japonès Toyo Ito, guanyador del premi Pritzker l’any 2013, i la inversió privada prevista pels impulsors de l’equipament cultural és superior als 50 milions d’euros.

Des d’avui, i en un termini de vint dies, la societat Museo Hermitage SL (assumint una sol·licitud prèvia de Varia Hermitage Barcelona, SA i Cultural Developement) ha de realitzar l’exposició pública del projecte. Durant aquest període el Port admetrà altres projectes amb “diferent objecte” al de la sol·licitud formulada, sempre que s’ajustin també a la Tercera Modificació del Pla Especial de la Nova Bocana del Port de Barcelona, aprovat pel Consistori la primavera del 2018.

Amb l’inci d’aquest procediment es desencalla només parcialment l’arribada d’aquesta franquícia del Museu Hermitage de Sant Petersburg. I és que, segons ha remarcat el Port de Barcelona en un comunicat, ‘l’atorgament de la concessió per construir i gestionar la instal·lació cultural correspon al Consell d’Administració de Port de Barcelona, previ acord amb l’Ajuntament de Barcelona a través d’un acord específic’. L’Ajuntament, doncs, seguiria tenint l’última paraula sobre el futur del projecte museístic.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb