El ple del parlament ha reprovat aquest dijous a la tarda l’ex-presidenta de la cambra Núria de Gispert. Els grups de Cs, PSC-Units, Catalunya en Comú i el PP –65 vots– han votat a favor d’una proposta de resolució de Ciutadans durant la sessió plenària d’aquest dijous a la tarda. La raó són els piulets de De Gispert contra la cap de l’oposició i dirigent de Cs, Inés Arrimadas. JxCat i ERC –61 vots– hi han votat en contra, i la CUP s’hi ha abstingut.

Així mateix, d’acord amb l’aprovació de la proposta de resolució de Cs, la cambra rebutja l’actuació de determinats càrrecs públics que promoguin les declaracions de persona ‘non grata’.

De Gispert va publicar un missatge de Twitter dirigit a Arrimadas instant-la a marxar de Catalunya i tornar al seu poble: ‘Ha de sentir-se molt malament a Catalunya! Ha de trobar a faltar el seu poble! Qui l’obliga a estar aquí?’

El PP havia presentat una proposta de resolució per reprovar De Gispert, en la mateixa línia, però només ha comptat amb els suports de Cs i PSC-Units. Aquí, JxCat, ERC, Catalunya en Comú i la CUP s’hi han oposat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb