parlament

El ple de parlament ha acordat de demanar al govern que reivindiqui davant l’estat espanyol una actualització de la indemnització compensatòria per residència per als treballadors públics i agents de les forces de seguretat, amb l’objectiu d’adaptar-lo al cost real de la vida a les Balears. És una proposició no de llei presentada per Ciutadans, que ha obtingut el suport majoritari de la cambra. També es demana d’incloure aquesta indemnització en el Règim Especial de les Balears (REB). Ciutadans ha recordat que aquest plus oscil·la entre 50 i 100 euros, a tot estirar, i considera que hi ha un greuge comparatiu amb les Canàries, Ceuta i Melilla, on és superior.

En virtut del text aprovat, el ple demana d’incloure aquesta indemnització en el REB sempre que el govern en sàpiga el cost efectiu i que no computi en la dotació inicial del factor d’insularitat previst. També reclama que es tingui en compte la doble i triple insularitat que ha de ser compensada i emparada pel REB. S’han acceptat dues esmenes del PSIB i d’Unides Podem però no la de Més, que demanava mesures per a garantir el dret dels residents a les Balears a ser atesos en llengua catalana. La diputada Joana Aina Campomar ha proposat d’implantar un plus de plurilingüisme per fomentar que els agents de les forces de seguretat utilitzin el català.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb